Evelien Franken

Ik ben haptotherapeut, gezondheidswetenschapper (geestelijke gezondheidskunde) en fysiotherapeut en integreer deze kennis en kunde in mijn werk. Verbinden en het aanvoelen van hoe snel een proces tot stand kan komen, zijn 2 van mijn kwaliteiten. Ik kom graag snel tot de kern, ben helder in mijn taal, sensitief en rustig. Daarnaast word ik ontzettend enthousiast van werkelijk contact en van het lesgeven en coachen van collega’s en professionals. Samen in beweging komen, stil staan, het mee mogen voelen met diepe pijn, angst of verdriet, raken mij keer op keer. En het voelt iedere keer weer bijzonder om persoonlijke processen mee te mogen voelen, te begeleiden en richting te geven.

Wat cliënten zeggen over mij en haptotherapie:

“Haptotherapie bij jou heb ik als heel effectief ervaren. Dit komt door de vorm en door de kwaliteiten die jij hebt als therapeut. Bij eerdere psychotherapieën heb ik datgene waar ik mee zat verwerkt en zijn suïcidale gedachten en neerslachtige gevoelens verdwenen, maar lijfelijk reageerde ik nog alsof ik in de situatie van vroeger verkeerde. Door bij haptotherapie te voelen, te ervaren, te beleven én hierover door te praten heb ik de laatste stap in mijn herstel kunnen maken. Door stapje voor stapje gevoelens toe te laten heb ik een als kind genomen besluit – ik laat onder geen enkele omstandigheid zien hoe ik me voel – herzien en is een goede basis gelegd om niet alleen te weten dat ik er toe doe, maar dat ook echt zo te voelen. Dit werkt door in alle situaties en is voor mij een heel bevrijdende, cruciale stap geweest.”

“Jij bent een toptherapeut! Wat voor mij heel belangrijk was, was het gevoel van veiligheid tijdens de sessies. Ik voelde bij jou stevigheid en vertrouwen (noot: het concept containment beschrijft precies wat ik bedoel te zeggen) waardoor er bij mij ruimte ontstond om beetje bij beetje de controle los te laten zonder het idee te hebben mijzelf te verliezen. Iets anders wat mij veel heeft geholpen, is de manier waarop jij mij een spiegel voorhield en je inzichten deelde. Niet altijd even leuk, maar nodig om verder te komen!”